Tuinontwerp

Ontwerp


Dit zijn standaard diensten met vaste prijzen voor particulieren, excl. verplaatsing.

Professionele klanten kunnen steeds een offerte aanvragen. 


Weet je nu al dat een mondeling advies voor jou niet zal volstaan, dan kan je beter meteen een pakketformule boeken. Dit zijn complete pakketten, waarin ook een huisbezoek bij jou of adviessessie bij de styliste inbegrepen zit. De styliste bepaalt wat de beste optie is voor jouw project. Tijdens dit gesprek zal vooral de styliste vragen stellen, niet zozeer de klant. De styliste moet immers goed weten wat jij wilt en nodig hebt. Achteraf gaat ze met die info aan de slag om een ontwerppakket op maat voor je te maken. Hierbij heb je de keuze uit:

Tuinpakket


Alles start met een intake-gesprek. Tijdens deze kennismaking wordt op zoek gegaan naar je wensen, noden en stijl voor de gehele tuin. Dit gebeurt aan de hand van vragen, een open gesprek, je bouwplan, het bekijken van stalen en voorbeeldfoto’s.

 

Na afloop van dit gesprek gaat de styliste aan de slag met de verzamelde informatie. Enige tijd later ontvang je via mail 2 voorontwerpen (grondplannen) van de tuin. Per mail stuur je binnen de week je feedback hierover. Op basis daarvan ontwerpt de styliste een definitief plan dat eco-vriendelijk wordt ingevuld. Vervolgens ontvang je per post een pakket, waarmee je zelf aan de slag kan. Dit pakket omvat:

 

  • een handgetekend grondplan uitgewerkt in kleur op A3 formaat
  • een handgetekend aanplantingsplan met kleurlegende
  • een plantenlijst gebaseerd op het aanplantingsplan
  • een schriftelijke neerslag met tips inzake werkwijze, materialen, styling, enz.
  • stalen (bvb. gronddoek) indien van toepassing
  • een basic grondanalyse

 

Dit tuinpakket is ideaal voor iedereen die zeer gericht advies op maat wilt, met een maximum aan begeleiding en ondersteuning, maar toch de uitvoering op zich wilt nemen.

 

Een tuinpakket kan zowel bij een nieuwbouw, renovatieproject alsook een opfrissing van de tuin of een deel ervan. Reeds in de ruwbouwfase kan dit pakket opgestart worden. Voordeel is dat dan heel wat praktische zaken en esthetische beslissingen nog aangepast kunnen worden, bijvoorbeeld niveauverschillen, lichtpunten, terrasvloer, enz.

 

Een tuinpakket kost je €645, exclusief verplaatsing (vraag deze na via het contactformulier). Deze prijs is voor percelen tot maximaal 20 are. Indien je geen bouwplan hebt, vraag je je perceelplan op bij de gemeente en teken je zelf de vaste elementen (putten, tuinhuis, aanbouw, enz.) hierop. Het plan van de styliste wordt gebaseerd op het door de klant bezorgde bouwplan of perceelplan. Zij voert zelf geen opmetingen uit. Een dwarsdoorsnede van de tuin (niveauverschillen) wordt niet weergegeven op het grondplan dat de styliste tekent. Dit is geen architectenplan.