FAQ

Vragen?

Misschien vind je hier het antwoord wel!

 • Ik ga binnenkort (ver)bouwen. Welke formule kies ik best en wanneer maak ik een afspraak?


Als het gaat om nieuwbouw, neem je best contact op nog voor de eerste steen is gelegd. Zodra je een voorontwerp hebt van je architect kunnen we samenzitten in een adviessessie in Scherpenheuvel of Laarne. Als je je moeilijk kan verplaatsen, kan een huisbezoek in je huidige woning natuurlijk ook, maar dat kost je meer.

Bij een verbouwing kies je best voor een huisbezoek, zodat Ellen de mogelijkheden en beperkingen meteen kan bekijken. Ook dan maak je best een afspraak voor de werken effectief gestart zijn. Kortom, hoe sneller je een afspraak boekt, hoe meer zaken nog aangepast kunnen worden!


 • Wat is de meerwaarde van Groenhoef als ik al een architect hebt?


Niet elke architect houdt voldoende rekening met de leefbaarheid van het interieur. Wat mooi is op plan, werkt niet altijd goed voor jouw gezin. De draairichting van een binnendeur aanpassen, de grenslijn tussen 2 vloeren bepalen, een binnenmuur 10 cm verlengen enz. zijn details, maar hebben een grote impact op de beleving in het huis en bvb. het kunnen plaatsen van standaardkasten i.p.v. maatwerk. Een relatief kleine extra kost nu door beroep te doen op styliste Ellen kan je achteraf veel geld besparen!

Daarnaast is een huis (ver)bouwen een grote investering, waarbij een tweede opinie geen overbodige luxe is.


 • Welke formule kies ik als ik zo'n typische Groenhoef ikea-hack kastenwand wil?


Dan kies je het 'huisbezoek design'. Hierin hebben we een half uur meer dan in het gewone huisbezoek. Genoeg tijd om extra opmetingen te doen en schetsen te maken. Zo weet je exact wat je bij Ikea kan gaan kopen en hoe je dit alles praktisch aanpakt.


 • Krijg ik een verslag van mijn huisbezoek?


Nee, je maakt zelf notities en eventueel foto's van getoonde voorbeelden en stalen. In een 'huisbezoek design' maakt styliste Ellen wel schets(en) en een korte neerslag aangaande de ikea-hack kastenwand. De andere info noteer je zelf.


 • Kan ik na mijn afspraak nog vragen stellen als ik iets vergeten ben?


Dat kan, maar dan boek je een adviessessie van 1 of 2 uur. Er wordt geen gratis advies gegeven, ook niet na een huisbezoek. Bij de bakker koop je ook een tweede brood, zelfs al kom je maar 2 sneetjes te kort ;-)


 • Kan ik online of telefonisch advies krijgen?


Nee, dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van het advies.


 • Moet ik iets voorbereiden voor een afspraak?


Voor een huisbezoek hoef je niks te doen. Een checklist voor jezelf als geheugensteun mag, net zoals een moodboard, maar dit hoeft zeker niet. Zorg wel dat er een parkeerplaats is voor je woning. Als dit niet mogelijk is, meld dit dan bij je aanvraag. De styliste brengt zware boekentassen mee ;-)

Bij een adviessessie breng je je bouwplan of eigen schets mee op papier en foto's op je smartphone/tablet.


 • Ik wil enkel kleuradvies. Kies ik dan een adviessessie of huisbezoek?


Beide kunnen. Een adviessessie van 1 uur zal volstaan en is veel goedkoper. Maar in een huisbezoek kunnen we de kleuren ook afstemmen op vloer, keukenkasten enz. Het advies zal dus kwalitatiever zijn.


 • Wat is het verschil tussen het gewone huisbezoek en de design variant?


De design variant omvat alles van het huisbezoek, maar heeft een half uur extra. Die tijd gebruiken we om een ikea-hack of maatwerk kastenwand te ontwerpen. Bij dat kastontwerp horen opmetingen, schets(en) en beknopte neerslag. Bij het gewone huisbezoek is er geen tijd voor opmetingen of schetsen.


 • Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?


Een afspraak annuleren kan, maar met verlies van je voorschot. Een afspraak verzetten kan tot 48h voor je afspraak. Let wel, je kan je afspraak maar 1x verzetten. Wanneer je een 2de keer dezelfde afspraak wil verzetten, kan styliste Ellen kiezen om de samenwerking stop te zetten met verlies van je voorschot. Als je vergeet je afspraak tijdig te verzetten, zal de afspraak volledig aangerekend worden, tenzij er een dringende reden is (plotse ziekenhuisopname, overlijden, ongeval). Zieke kinderen mogen gerust aanwezig zijn tijdens de afspraak. In de algemene voorwaarden lees je hier meer over.


 • Kan ik een workshop of lezing boeken voor een privĂ©-evenement of mijn bedrijfsevenement?


Jazeker! De reguliere workshops kunnen doorgaan voor groepen van 5 tot 20 personen. Er wordt dan een totaalprijs afgesproken afhankelijk van het soort evenement en de locatie. Er wordt dus afgeweken van de reguliere prijs per persoon. Voor grote groepen komt dit meestal goedkoper uit. Ook als particulier kan het dus de moeite lonen om zelf een groepje te vormen en een totaalprijs aan te vragen. Daarnaast zijn ook lezingen rond specifieke thema's op aanvraag mogelijk, bvb. tijdens een opendeurdag van je interieurzaak of plantencentrum.